توجه به عقل وافزایش وزن آن در مباحث دینی :
اسلام برای عقل وخرد،اهمیت وسهم بسزایی قائل است ،چندانکه آن را هم سنگ شرع شمرده وپذیرش مبانی اعتقادیش را منوط به استدلال وبرهان می داند .در جای جای کتاب عظیمش انسان را به تفکر وتعقل می خواند ولازمه هدایت وی را خردورزی می داند .به همین جهت به کسب علم ودانش واستفاده از خرد وتجربه های بشری در تنظیم امور دنیوی اهمیت فوق العاده ای داده است به نحوی که کسب علم را بر هر مسلمانی فریضه و واجب شمرده علما ودانشمندان را وارثان و ادامه دهندگان راه پیامبران دانسته وهمگان را به طلبیدن دانش از هر کس وهر مکانی توصیه کرده است.
این همه اهتمام به عقل وتجربه بشری واحترام به فرآورده های آن ما را بر آن می دارد که تا سر حد امکان همه دستاوردهای فکری وفنّی بشر که میراث مشترک همه انسانیت است استفاده نماییم وآن را در راه ایجاد تمدن نوین به کار گیریم .بی شک منظور ما ،پذیرفتن بی قید وشرط تمامی اندیشه های دیگران نیست ،بلکه مقصود شناخت وپالایش اندیشه ها واستفاده از موارد سازگار آنها با عناصر دیدگاه اسلامی است.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه دماوند در 1396/04/14 ساعت 09:36:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |